Du er her: Strøm » Kr. 5.000 i støtte ved fjerning av oljefyr

Kr. 5.000 i støtte ved fjerning av oljefyr

Du kan få tilbake 25 % av dokumentert totalkostnader, inkludert merverdiavgift. Du har rett til å få tilbake maksimalt 5 000 kr for fjerning av oljekamin og tank når dette skjer i kombinasjon med at du installerer en fornybar varmekilde.

Tilskudd for fjerning av oljekamin og tank

Nyhet! Nå har du rett til å få tilbake penger for utfasing av oljekamin og tank når du installerer en annen varmeløsning

Dersom du bytter ut oljekaminen med en varmeløsning som forsyner boligen med fornybar varme, kan du få tilbake penger for å fjerne kaminen. Oljekaminen må erstattes med en eller flere av varmeløsningene - vedovn, luft-luft varmepumpe eller pelletskamin. Kostnaden til disse varmeløsningene inngår ikke i beregningen for hvor mye du kan få tilbakebetalt.
 
Du kan få tilbake 25 % av dokumentert totalkostnader, inkludert merverdiavgift. Du har rett til å få tilbake maksimalt 5 000 kr for fjerning av oljekamin og tank når dette skjer i kombinasjon med at du installerer en fornybar varmekilde.
 

Invester i en fornybar varmekilde og kvitt deg med oljekaminen og tanken, et energivalg som er godt å leve med. Vi gir tilskudd til deg som ønsker å gjøre en innsats for klimaet. 

 
Du kan også kombinere fjerning av oljekaminen, med andre energitiltak som gir rett til å få tilbake deler av utgiftene. Dette kan blant annet være å installere et varmestyringssystem som vil sørge for effektiv energibruk i boligen din.
 
 • Hvem kan få tilskudd?

  Tilskudd for utfasing av oljekamin og tank i kombinasjon med installering av fornybar varmekilde, er for deg som har en primærbolig i Norge. For å ha rett til tilbakebetaling må du være juridisk eier av en slik bolig. Du må også stå som tiltakshaver, det vil si den som gjør de aktuelle investeringene.  Er du andelseier i et boligselskap, og selv investerer i energitiltak, kan du benytte deg av Enovatilskuddet.

  Boligsameier, borettslag og kommersielle aktører har tilgang til andre støtteprogrammer fra Enova og kan ikke benytte Enovatilskuddet.

 • Hvordan få tilskudd?

  Du får tilbake penger gjennom å registrere kostnadene dine hos oss. Før du registrerer kostnadene, må tiltaket være ferdig gjennomført og betalt, og alle fakturaer må foreligge. På denne måten kan du dokumentere at tiltaket er utført, og dokumentere de totale kostnadene.

  Merk at siste faktura må være fra 2015, og kan ikke være eldre enn fire måneder. Fjerningen kan ikke være gjennomført tidligere enn for 12 måneder siden.

  Jobben må være gjennomført av et registrert firma. Dokumentasjon av kostnader skal være i samsvar med norske lover og forskrifter.

  Slik går du frem:  LINK TIL ENOVA